Facebook | Pretecho Zeeland

Bekijk facebook pagina

vragen of een afspraak maken?

BEL 0118 58 12 71

onderdeel van Huisartsenpraktijk Spekhorst
 
 

Een echo

Echoapparatuur zendt ultra geluidsgolven uit die door de organen in de buik worden teruggekaatst. De teruggekaatste golven worden omgezet in beelden waardoor uw kindje zichtbaar wordt.

2D echo: Hoewel 3D/4D een mooi beeld geeft van het uiterlijk van uw ongeboren kind, blijft 2D de techniek bij uitstek om in uw kindje te kijken. U bekijkt daarmee de wervels, ribben de inwendige organen en u ziet het hartje kloppen. De mooiste beelden worden gemaakt tussen de 16 en 25 weken zwangerschap.

3D/4D: Bij 3D wordt een ruimtelijke opname van uw ongeboren kindje gemaakt. Dit geeft een realistisch en duidelijker beeld in kleur. Bij 4D worden een reeks 3D beelden aan elkaar geschakeld waardoor er een bewegende film ontstaat. De mooiste 3D/4D beelden tussen 28-34 wkn zwangerschap.

Mocht het onverhoopt niet lukken om goede beelden te verkrijgen dan mag u op een later tijdstip terugkomen zonder extra kosten.

Op de vraag of echografie schadelijk is voor uw kindje kunnen we zeggen dat er uit onderzoek nog nooit is gebleken dat echografie op enige manier schadelijk is.